Case Stichting Onterfd Goed

Stichting Onterfd Goed is als enige organisatie in Nederland gespecialiseerd in het herbestemmen van museale collecties. Musea sluiten, al dan niet noodgedwongen, de deuren. Onterfd Goed zorgt ervoor dat de objecten uit deze musea niet verloren gaan. Op professionele en zorgvuldige wijze begeleidt zij de ontmanteling van ‘verweesde collecties’. Samen met externe deskundigen bepaalt de stichting welke objecten van belang zijn voor het Nederlands erfgoed. Deze brengt zij vervolgens onder bij andere musea en instellingen. De stukken die over blijven worden ter adoptie (lees te koop) aangeboden aan verzamelaars en andere belangstellenden of hergebruikt door kunstenaars, ontwerpers, studenten en onderzoekers.

Collactions werkt nauw met Onterfd Goed samen om ter adoptie aangeboden objecten te verkopen. Dit voorjaar heeft Collactions voor Ontefd Goed al enkele kunst- en antiekobjecten via openbare veilingen met succes verkocht waaronder een gouache van de Belgische schilder Maurice Wyckaert, een van de eerste kopieerapparaten (dubbelaar) en antieke schrijfsets uit het opgeheven Scryption museum.

Jolande Otten, directeur Stichting Onterfd Goed: "Door nieuwe verkoopkanalen te bewandelen is Collactions in staat een breder publiek te bereiken. De opbrengsten waren boven onze verwachting, in een enkel geval zelfs meer dan 200%. Tijdens het verkooptraject hield Collactions ons keurig wekelijks op de hoogte van de voortgang. Wij starten binnenkort een volgende ronde met Collactions en zien hen als belangrijke verkooppartner voor onze collecties."

Klant: Stichting Onterfd Goed Website: http://www.onterfdgoed.nl