Collactions A 17 juni 2022 Verkoop, Veiling, 19e eeuw, Lonza, Schilderij

Antonio Lonza (1846-1918) onder de hamer in Wenen 

Genrestuk van Venetiaanse kunstenaar geveild door Collactions.

Deze maand veilt Collactions in Wenen een werk van Antonio Lonza. Dit werk, een olieverf op doek, 88 x 58 cm beeldt een liefdesverkering uit.

Antonio Lonza (1848-1918) was een Venetiaanse kunstenaar gespecialiseerd in genrestukken (voorstellingen uit het dagelijkse leven of uit de alledaagse omgeving). Aristocratische vrouwen, pittoresk en prachtig in hun rijk gekleurde en weelderige kleding, aantrekkelijk gepresenteerd door Lonza. Smaakvol, voortreffelijk van toon en aangenaam in techniek, Antonio Lonza's schilderstijl was typerend voor de Italiaanse kunst die zich concentreerde op kostuum en anekdotes uit de zeventiende en achttiende eeuw. Geboren in Triëst, Italië, ontving Lonza in 1867 een studiebeurs van zijn geboortestad aan de Academie voor Kunst in Venetië. Aanvankelijk was zijn werk historisch van aard, maar nadat hij zich in 1874 in Rome had gevestigd, begon hij de geneugten van kleur en weelderigheid te ontdekken en toe te passen.

Collactions verkoopt kunst- en antiekobjecten in opdracht van particulieren. Wij zorgen voor een vlekkeloos verkoopproces en gaan voor een maximale opbrengst. Wanneer u een object of collectie met een geschatte verkoopwaarde van minimaal € 1.000 wilt verkopen neem dan vrijblijvend contact met ons op.  U kunt ons bellen op 085 – 060 70 80, mailen naar info@collactions.nl of whatsappen via 06-12803872.

Collactions, Uw Topverzameling Top Verkocht !