Collactions A 07 december 2020 Verkoop, Veiling, Schilderij, Franz Courtens

Collactions veilt Franz Courtens in België

Toonaangevende Belgische pleinairist.

Woensdag 9 december veilt Collactions een werk van de Belgische baron Franz Courtens (1854-1943) in België.

Franz Courtens is vooral bekend als één van de meest toonaangevende figuren van het pleinairisme in België. Pleinairisten zijn kunstenaars die de atelierdeur achter zich dichttrekken en, bepakt en beladen, de natuur opzoeken om de schoonheid en de eigenheid ervan vast te leggen. In weer en wind, in alle seizoenen, op elk uur van de dag, poten zij ergens hun ezel neer: op het strand, langs waterlopen, in bossen, op de heide, op boerenerf en dorpsplein. Daar schilderen zij wat zij zien. Bij Courtens tref je het allemaal aan, met een bijzondere voorliefde voor het licht en hoe het op de meest uiteenlopende voorwerpen weerkaatst: een leien dak, een schapenvacht, een hek, een wolk, het gebladerte. Veel werk van Courtens is terug te vinden in musea:
- België: Antwerpen (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten), Brussel (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en Charliermuseum, Dendermonde, Doornik, Gent, Luik, Tienen, koninklijk paleis te Brussel
- Duitsland: Berlijn, Maagdenburg, München, Saksen-Anhalt
- Hongarije: Boedapest
- Tsjechië: Praag
- Australië: Melbourne
(bron: Wikipedia)

Collactions verkoopt kunst-, antiek- en designobjecten in opdracht van particulieren. Wij zorgen voor een vlekkeloos verkoopproces en gaan voor een maximale opbrengst. Wanneer u een object of collectie met een geschatte verkoopwaarde van minimaal € 1.000 wilt verkopen neem dan vrijblijvend contact met ons op.  U kunt ons bellen op 08 – 50 60 70 80, mailen naar info@collactions.nl of appen via 06-12803872.

Collactions, Uw Topverzameling Top Verkocht !